Cabecera actualitat Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana

Notícies

  • 16/12/2022

El Consell de l’Audiovisual proposa a Mar Adrián, Miquel Francés i Pau Vergara per a ocupar la Presidència del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació

El Consell de l’Audiovisual proposa a Mar Adrián, Miquel Francés i Pau Vergara per a ocupar la Presidència del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació

La Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual de Les Corts Valencianes, triarà, d'entre aquestes tres candidatures, a la persona que ocuparà la Presidència de la CVMC durant els pròxims sis anys

Castelló de la Plana (15.12.22). El Ple del Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana (CACV), ha acordat, aquest matí, proposar a Mar Adrián Cortell, Miquel Francés i Domènec i Pau Vergara Belinchón (en ordre alfabètic) per a ocupar la Presidència del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).


El CACV traslladarà la seua proposta davant la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual de Les Corts Valencianes, que triarà, d'entre aquestes tres candidatures, a la persona que ocuparà la Presidència de la CVMC, durant els pròxims sis anys.


D'acord amb la llei 6/2016, el CACV pot proposar, com a màxim, tres candidatures. El mes d'octubre passat el Consell de l’Audiovisual va obrir una convocatòria pública per a la seua selecció, un procés nou en l'elecció de la Presidència de la CVMC, figura que té com a principal funció la d'administració i representació institucional de la corporació. El CACV ha recordat que es tracta d'un perfil de gestió pública, econòmica i administrativa, a diferència de la persona que ocupe la direcció general de l'ens que s'encarrega de la gestió diària.


Per a la selecció el CACV ha avaluat el projecte presentat, currículum i entrevista realitzada, valorant especialment l'experiència en la gestió pública, a més dels mèrits acadèmics i professionals. En l'elecció ha prevalgut, així mateix, la motivació de servei públic i els coneixements del marc normatiu.


Persones seleccionades


Mar Adrián és periodista, exdirectora de la Televisió de les Illes Balears (IB3). Actualment forma part del departament de programes d'Atresmedia. Adrián ha sigut també directora de nous formats de Radiotelevisión de Madrid i directora de continguts de la Televisión Autonómica de Aragón, a més d'haver ostentat diferents càrrecs en l'antiga Radiotelevisió Valenciana.


Per part seua, Miquel Francés és investigador i professor de la Universitat de València, director del taller d'audiovisuals i director del Màster en Continguts i Formats Audiovisuals. Francés dirigeix el grup d'investigació ‘Continguts i Formats Audiovisuals’ i és Secretari General de la Asociación de las Televisiones Educativas Iberoamericanas (ATEI).


Pau Vergara, és periodista, director de la publicació valenciana Cartelera Túria. Ha sigut productor i director de vendes internacionals de la productora de cinema i televisió Maltes Producciones, on destaca la sèrie documental “La Memoria del Horror. Españoles en Mauthausen” o els llargmetratges “Más allá de la Alambrada” i “Capitán Trueno y el Santo grial”.


El CACV ha destacat la professionalitat de totes les persones i projectes presentats, “tots elles vàlides per a ocupar el lloc” i ha recordat que, tal com marquen les bases de la convocatòria, “no es fan públics els noms de les candidatures no seleccionades”.

 


Veure més notícies

El Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana es reuneix per a traçar les línies fonamentals d'actuació